ICC profiler på mac

For at Photoshop, Illustrator og After Effects kan lave korrekt Colormangement behøver de at kende din skærm. Det gøres via en profilering af skærmen som bliver skrevet til en ICC profil

Photoshop, Illustrator, After Effects har indbygget colormangement system som bruger computerens ICC profiler til at vise et korrekt billede (sRGB/Rec709).

Premiere har ikke colormangement indbygget og er derfor 100% afhængig at en kalibreret skærm med inbygget colormangement som f.eks en Flanders.

Derfor skal alle der forholder sig til farver og bruger Premiere have en ekstern kalibreret monitor. Imac’s alene duer ikke.

Når dette er korrekt sat op burde der være tæt på identiske billeder i Photoshop, Illustrator og After Effects med den kalibreret reference monitor(hvis du har en sådan).

Quicktime og alt uden for programmerne er sandsynligvis ikke colormanged hvilket gør at skærmen viser de farver den kan uden filter. Så hvis du sidder på en ny Imac med 5K skærm vil farverne være off og langt mere satureret uden for Photoshop, Illustrator og After Effects.

 

————————

Hold “alt” nede i menuen “Go” i Finderen og vælg “Library”

Vælg “ColorSync” -> profiles  og kopiere din icc profil hertil.

————————

Calman Clien 3 gemmer sin calibration her:

/Users/*username*/Library/ColorSync/Profiles/CalClient3-DELL 2407WFP-3C554EB9-3596-3EF5-0A59-D9E21FEF3C44.icc

Leave a Reply